Dag 0

De voorbereiding

Wat maakt de reis naar de Noordkaap zoveel bijzonderder dan de andere reizen die we hebben gemaakt? Waarom een website beginnen?

Ik ben er nog niet uit. Misschien toch in het achterhoofd dat deze reis eerder een eenmalige gebeurtenis zal zijn, alleen al gezien de afstand. Frankrijk en Duitsland 'doe' je toch wat makkelijker overnieuw. Ik denk dat ik ook ben aangestoken door de mensen op het camperforum. Daar kom ik prachtige websites tegen met allemaal inspirerende verhalen. Ik wil mijn verhaal, mijn belevenissen met anderen delen en die ook weer inspireren er iets moois van te maken. Mijn motto is niet voor niets 'Geniet het leven'.

We vertrekken eind juni en hebben 5 weken de tijd.

Door het lezen van andermens' verhalen kom je op ideeën van plekken die jij ook in het hoge noorden wilt zien. Om te kijken of dat überhaupt haalbaar is, ben ik met de kaart in de hand en google earth voor mijn neus de voorlopige route gaan berekenen. Het moet tenslotte niet alleen maar kilometers vreten zijn. Af en toe tijd voor enige reflectie, stilzitten en genieten van de natuur om je heen en niets moeten, moet ook kunnen. Want anders kun je net zo goed alleen maar rondjes rond de kerk in Zutphen rijden.