Home » Tussenstop Noordkaap 2011 » De camping in Jokkmokk

De camping in Jokkmokk

Het leven op een camping is toch heel speciaal. Als je gewend bent om in het wild te staan zonder voorzieningen dan is een camping al snel een luxe. Douches, gewone toiletten, internet en elektriciteit.

We zitten nu op een camping in Jokkmokk.

We hadden dit adres gekregen van mijn nichtje, zij waren er drie jaar geleden geweest. Het wordt gerund door een Nederlands stel die naast de camping ook een boerderij/kaasmakerij hebben. (Eigenlijk andersom natuurlijk.)

Die koppeling geeft wel een heel speciaal sfeertje, we hebben uitzicht op het weitje waar de kalveren zich mogen vermaken;

 de koeien lopen in het bos.

De haan loopt met zijn kippen te paraderen tussen de campers en de tenten.

 

Verder loopt er nog een bastaardherder,

Jusse,

en een bastaard Noorse boskat (Lucifer).

En in verband met onze vogelstudie strooit Jos het oude brood voor de camper neer. Nou het brood heeft nog niet de grond geraakt of ons gazonnetje zit vol vogels.

Na heel lang bestuderen zijn we er achter dat het doodgewone huismussen zijn. Ach ja, je zal er maar 6000 km voor rijden.

Aan de overkant van de weg is een meertje

met tot voor kort een drijvende sauna. Helaas drijft de sauna niet meer op het meer, maar ligt ie aan de kant. Dus dat wordt geen speciale ervaring.

Als je de camping aan de andere kant verlaat, kom je in een schitterend natuurgebied terecht.

Afgelopen winter is daar een heel wandelpad aangelegd. Nou ja pad…. Het is een smal paadje waar je meestal geen twee voeten naast elkaar kunt zetten. Het eerste deel loop je door moeras. Daar waar het te nat is, hebben ze een soort bruggetjes gemaakt.

Er is internet op de camping, alleen staan wij ‘zover weg’ van de receptie dat we geen verbinding in de camper hebben. Aan het pleintje bij de receptie is wel verbinding mogelijk,

dus zitten we lekker op de veranda voor de keuken alles weer eens bij te werken. Ennnn als het downloaden niet te lang duurt, kunnen we ook nog de laatste Harry Potter zien. Het is illegaal maar wel leuk om zo knus in je campertje naar te kijken.