Home » Tussenstop Noordkaap 2011 » De E6, levensader van Noorwegen

De E6, levensader van Noorwegen

Ik heb een soort haat – liefdeverhouding met de E6. Hij brengt ons door heel Noorwegen.

In het hoge noorden is het een rustige, redelijk goed begaanbare weg. We wijken er regelmatig van af en doen  een schiereiland aan. Op dit deel van de route komen we af en toe superlatieven te kort om te beschrijven wat we allemaal zien. In één woord fantastisch!

Maar als we eenmaal voorbij de afslag naar de Noordkaap zijn, wordt het steeds drukker. Af en toe is het zelfs ‘file rijden’ met de andere campers.

Naast de drukte heb ik ook last van heimwee; we raken steeds verder verwijderd van het stuk land dat mijn hart heeft gestolen. En als ik niet oppas krijgt dat gevoel van weemoed steeds meer de overhand. Daar kan de E6 natuurlijk niets aan doen. Daar moet ik zelf iets mee.

Om niet het gevoel te krijgen/houden dat de reis al voorbij is, en om weer te genieten van alle mooie uitzichten over de bergen en de fjorden, gaan we weer zoveel mogelijk van de E6 af. In dit gebied wat moeilijker. Noorwegen ligt hier ingeklemd tussen hoge, onbegaanbare bergen en diepe fjorden.

Het lukt om mooie afslagen te vinden en zo krijgt de E6 zijn functie weer terug die het moet hebben. Een mooie weg die ons door Noorwegen leidt!

Het stuk E6 dat wij hebben gevolgd van Kirkenes naar Narvik is 1032 km lang. Wij hebben er met al onze om- en heen- en weerwegen 2527 km van gemaakt.

 

Maar wat heeft ie ons veel moois gebracht. Van de heldere, scherpe  blauwe luchten in het noordelijkste noorden tot de blauw-grijze,

 

soms mystieke pasteltinten van de westelijke fjorden.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb