Home » Tussenstop Noordkaap 2011 » Van Lakselv naar Narvik; 927 km

Van Lakselv naar Narvik

We laten de zee achter ons. Nu krijgen we uitgebreid de fjorden te zien.

We zullen zo af en toe nog eens een afslag proberen te nemen maar verder wordt het de E6 volgen tot aan Narvik.

In Lakselv is er het weekend dat wij er door komen een groot rockfestival…. Wat een sfeertje geeft dat aan een stadje dat er anders maar verlaten bij zou liggen. Het zijn voornamelijk jongeren maar ook hier zie de oude rockdiehards! In de plaatselijke super doen ze allemaal hun inkopen, al dan niet nuchter en bij de tijd.

Het grappige is ook dat nu eens een keer onze camper niet opvalt, er zijn hier nog vele oudjes beland.

We vinden zo’n 40 km na Lakselv een mooie plek. Weer met uitzicht op het Porsangerfjord  maar nu aan de andere kant en met een beetje fantasie (over/door een eiland heen kijken) zien we het plekje van gisteren.

We komen op onze route tot Narvik twee grotere steden tegen; Hammerfest en Alta. Voor Hammerfest zijn we omgereden.

Maar beide steden zijn dat niet waard wat ons betreft.

Tussen Hammerfest en Alta zijn er langs de E6 alleen parkeerplaatsen direct aan de weg. Niet echt iets om te gaan overnachten. We zoeken iets anders en vinden een open plek in een bos. Niet geweldig maar we brengen er de nacht door tot een hevige onweersbui ons wekt en we op weg gaan naar Alta.

We houden een beetje het gevoel dat we alleen nog maar aan het terugrijden zijn. Om dat te veranderen proberen we toch nog wat andere routes te vinden.

We maken een ommetje via een schiereiland waar je met de veerboot naar toe kunt varen en vervolgens een stuk zuidelijker weer, met een brug, er af kunt.

Het reisgevoel komt weer terug. Het is een mooi eiland, met hogere bergen waar de sneeuw nog volop aanwezig is. Maar het is zomer dus zie je overal watervallen.

 

Schitterend al die zilveren stralen die naar beneden vallen. En we zien op die manier ook nog weer even water, het is mooi om langs het fjord te rijden.

Vanaf het eiland steken we de E6 over en gaan aan de andere kant het bos/toendragebied in.

Wat een rust; dat stuk maar 3 campers en een paar, lokale, auto’s gezien.

We steken de E6 weer over en komen op een volgend schiereiland. Wel veel toeristischer maar ook erg mooi. We rijden om een fjord heen en langs een heel groot meer. Aan dat meer vinden we een mooie overnachtingsplek. Alleen zijn de weergoden ons niet meer zo goed gezind. Het regende al af en toe maar nu begint het te gieten en ’s morgens vroeg zelfs hard te stormen. De camper schudt op zijn banden!

Dan is het laatste stuk van onze route door Noorwegen aangebroken. We rijden via de E6 tot vlak voor Narvik en dan de E10 naar Zweden; richting Kiruna. Het weer is zo slecht dat we niet meer van de route afgaan en geen bezoek aan Narvik brengen. We hopen dat over de bergen, waar wij dwars door heen moeten, het weer beter is.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb